Διαδρομές

21ΧΜ. ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ | 9.30 π.μ.

Η διαδρομή των 21.5 χλμ στην καταπράσινη Σκιάθο περνά από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Τρέχοντας στα μονοπάτια αυτά θυμόμαστε τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που με μοναδικό τρόπο εξυμνούν την φυσική ομορφιά αυτού του νησιού. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης μπροστά από το Μπούρτζι στις 09:30. Τα πρώτα 2 χλμ. περνούν μέσα από τα γραφικά γκαλντερίμια στις πλάκες, το Κοχύλι (Παπαδιαμάντης), συνεχίζουν προς το ιστορικό κοιμητήριο της Σκιάθου. Συνεχίζεται η πορεία προς την παραλία Σύφιρι, περνάει από την αμμουδιά Μεγάλη Άμμος για ένα όμορφο ζέσταμα δίπλα στο κύμα. Στο σημείο αυτό ξεκινά μια δύσκολη ανάβαση 300 μέτρων στο ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκλήσι του Αγ.Αντωνίου (1ος Σταθμός – Ισοτονικό, Νερό) και από εκεί πάντα τρέχοντας σε μονοπάτι φτάνουμε στο Παλαιό Μοναστήρι της Παναγιάς της Κεχριάς (2ος Σταθμός – Νερό, Ισοτονικό, Μπανάνα) όπου και θα δροσιστούμε από τη φυσική πηγή νερού αλλά και από τα ισοτονικά ποτά του 2ου σταθμού. Συνεχίζει η διαδρομή μέσα από το μαγευτικό ρέμα της Κεχριάς και ανηφορίζει προς το Κάστρο και την Παναγία Καρδάση (3ος Σταθμός – Νερό, Ισοτονικό Τζελ). Συνεχίζεται η ανάβαση  περνώντας από την Παναγία Ντομάν, ένα μικρό εκκλησάκι μέσα στο δάσος, και καταλήγει στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής (Στιβωτό – 4ος Σταθμός – Νερό, Ισοτονικό Gel). Aπό εκεί ξεκινά η κατάβαση προς το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας (5ος Σταθμός). και συνεχίζει προς τον τερματισμό στο Μπούρτζι στο Παλιό Λιμάνι της Σκιάθου. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είναι μονοπάτι 75% χώμα 15% και 10% άσφαλτος.

This year, a route extension is going to be added, passing through Kastro, connecting the new with the old town. More info on the new part will be announced in March.

Συνολική Άνοδος : 1207 μέτρα

10ΧΜ. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ | 9.45 π.μ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09:45 π.μ.  από το Μπούρτζι λίγη ώρα μετά από αυτόν των 21 χλμ και θα ανέβει προς τις πλάκες  και στη τοποθεσία <<μνημούρια>> (νεκροταφείο). Η πορεία είναι διαφορετική και συνεχίζει στα καλντερίμια της παλαιάς πόλεως και διάμεσου αυτών θα περάσει από τη μητροπολιτικό ναό των Τριών Ιεραρχών, το σπίτι –μουσείο του Αλ. Παπαδιαμάντη και  θα ανηφορίσει προς τον Άγιο Νικόλαο με τη πανοραμική του θέα. Από εκεί ξεκινά κατηφορική πορεία η οποία  σε βγάζει έξω από την πόλη στους ελαιώνες που την περικλείουν  και περνώντας από το αεροδρόμιο διατρέχουμε το <<ολόγυρα στη λίμνη>>, τους σύγχρονους ταρσανάδες και καταλήγουμε ξανά στο Μπούρτζι όπου  και τερματίζουμε.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ (500 μ - 1500 μ) | από 11.00 π.μ. to 11.45 π.μ.

Εν αναμονή των πρώτων αθλητών που θα τερματίσουν τον Ημιμαραθώνιο, θα πραγματοποιηθεί  στο Παλαιό Λιμάνι αγώνας τρεξίματος για τις ηλικίες των Δημοτικών Τάξεων (Α-Ε).

ΠΡΟΕΦΗΒΙΚΟΣ - ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10 km (1st, 2nd, 3rd Grade of High School) | 9.45 π.μ.

Older children (1st, 2nd, 3rd Grade of High School) can participate in the Urban Trail Run 10 km, with a written parental permission.

facebook
instagram
mail
phone