24 χλμ. ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ | 9.00 π.μ.

Η διαδρομή των 24 χλμ στην καταπράσινη Σκιάθο περνά από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Τρέχοντας στα μονοπάτια αυτά θυμόμαστε τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που με μοναδικό τρόπο εξυμνούν την φυσική ομορφιά αυτού του νησιού. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης μπροστά από το Μπούρτζι στις 09:00 π.μ. Τα πρώτα 2 χλμ. περνούν μέσα από τα γραφικά γκαλντερίμια στις πλάκες, το Κοχύλι (Παπαδιαμάντης), συνεχίζουν προς το ιστορικό κοιμητήριο της Σκιάθου. Συνεχίζεται η πορεία προς την παραλία Σύφιρι, περνάει από την αμμουδιά Μεγάλη Άμμος για ένα όμορφο ζέσταμα δίπλα στο κύμα. Στο σημείο αυτό ξεκινά μια δύσκολη ανάβαση 300 μέτρων στο ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο εξωκλήσι του Αγ.Αντωνίου (1ος Σταθμός – Ισοτονικό, Νερό) και από εκεί πάντα τρέχοντας στο μονοπάτι, φτάνουμε στο Παλαιό Μοναστήρι της Παναγιάς της Κεχριάς (2ος Σταθμός – Νερό, Ισοτονικό, Μπανάνα) όπου και θα δροσιστούμε από τη φυσική πηγή νερού αλλά και από τα ισοτονικά ποτά του 2ου σταθμού. Συνεχίζει η διαδρομή μέσα από το μαγευτικό ρέμα της Κεχριάς και ανηφορίζει προς το Κάστρο και την Παναγία Καρδάση (3ος Σταθμός – Νερό, Ισοτονικό Τζελ). Συνεχίζεται η ανάβαση  περνώντας από την Παναγία Ντομάν, ένα μικρό εκκλησάκι μέσα στο δάσος, και καταλήγει στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής (Στιβωτό – 4ος Σταθμός – Νερό, Ισοτονικό Gel). Aπό εκεί ξεκινά η κατάβαση προς το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας (5ος Σταθμός) και συνεχίζει προς τον τερματισμό στο Μπούρτζι στο Παλιό Λιμάνι της Σκιάθου. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είναι μονοπάτι 75%, χώμα 15%, και 10% άσφαλτος.

Αυτό το χρόνο, έχει προστεθεί ένα νέο τμήμα επιπλέον 3 χλμ. το οποίο περνά μέσα από το Κάστρο, συνδέοντας τη νέα με την παλιά πόλη. 

Συνολική Άνοδος : 1354 μέτρα

IBP= 276 RNG

Σημεία τροφοδοσίας και ελέγχου με κατά προσέγγιση* την απόσταση του κάθε σημείου από την αφετηρία:
– 2,6 χλμ – πάνω από Άγιο Αντώνιο: νερά και ισοτονικά
– 7,1 χλμ – Μονή Παναγίας Κεχριάς: νερά, ισοτονικά και μπανάνες
– 8,5 χλμ – διασταύρωση για Παναγία Γλυκοφιλούσα: νερά, ισοτονικά, μπανάνες και πατατάκια
– 11,5 χλμ – θεατράκι πριν την είσοδο για το Κάστρο: νερά, ισοτονικά, μπανάνες και πατατάκια
– 14 χλμ – Στιβωτό: νερά, ισοτονικά, μπανάνες, πατατάκια και coca cola
– 18 χλμ – Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου: νερά, ισοτονικά, μπανάνες, πατατάκια και coca Cola
– Τέλος, θα υπάρχουν φυσικά και στο Μπούρτζι, στον τερματισμό, νερά, ισοτονικά, μπανάνες, πατατάκια και Coca Cola.
(*) Οι αποστάσεις είναι κατά προσέγγιση με μικρές αποκλίσεις λόγω αναπροσαρμογής της κούρσας εξαιτίας φραξίματος κτημάτων, αλλά κυρίως εξαιτίας φυσικής αλλοίωσης του τοπίου λόγω μεγάλης αύξησης της ροής του νερού στα ρέματα

10 χλμ. ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ | 9.30 π.μ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 09:30 π.μ. από το Μπούρτζι λίγη ώρα μετά από αυτόν των 24 χλμ και θα ανέβει προς τις πλάκες και στη τοποθεσία <<μνημούρια>> (νεκροταφείο). Η πορεία είναι διαφορετική και συνεχίζει στα καλντερίμια της παλαιάς πόλεως και διάμεσου αυτών θα περάσει από τη μητροπολιτικό ναό των Τριών Ιεραρχών, το σπίτι –μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και  θα ανηφορίσει προς τον Άγιο Νικόλαο με τη πανοραμική του θέα. Από εκεί ξεκινά κατηφορική πορεία η οποία  σε βγάζει έξω από την πόλη στους ελαιώνες που την περικλείουν  και περνώντας από το αεροδρόμιο διατρέχουμε το <<ολόγυρα στη λίμνη>>, τους σύγχρονους ταρσανάδες και καταλήγουμε ξανά στο Μπούρτζι όπου και τερματίζουμε.

Skiathos Run 10km Route Map

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ (500 μ - 1500 μ) | από 11.00 π.μ. to 11.30 π.μ.

Εν αναμονή των πρώτων αθλητών που θα τερματίσουν τον Ημιμαραθώνιο, θα πραγματοποιηθεί  στο Παλαιό Λιμάνι αγώνας τρεξίματος για τις ηλικίες των Δημοτικών Τάξεων (Α-Ε).

ΠΡΟΕΦΗΒΙΚΟΣ - ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10 km (τάξεις Λυκείου) | 9.30 π.μ.

Έφηβοι των τάξεων του Λυκείου μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα των 10 χλμ., με γραπτή γονεική συναίνεση.

ΑΓΩΝΑΣ 1 ΧΛΜ SPECIAL OLYMPICS HELLAS | 10 Π.Μ.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα (10) χρόνων από τη διεξαγωγή του πρώτου ημιορεινού αγώνα Skiathos Trail Run, συναποφασίσαμε την πρώτη διοργάνωση αγώνα για άτομα με νοητική αναπηρία σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, έναν ενεργό αθλητικό και εκπαιδευτικό οργανισμό, έχοντας ως κινητήρια δύναμή τους τη δημιουργία μιας κοινωνίας που εντάσσει και παράλληλα ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διανοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός. Ο αγώνας δρόμου θα είναι 800 μ. και θα διεξαχθεί με τη βοήθεια συνοδών κατά μήκους του παλαιού λιμένα Σκιάθου.

facebook
instagramm
mail
phone