Τρέξτε συχνά,τρέξτε πολύ, αλλά ποτέ μην ξεπεράσετε τη χαρά του τρεξίματος, είπε η  Julie Isphording. Μην ξεπερνάτε ποτέ τη χαρά της ζωής,θα προσθέταμε σίγουρα. Φέτος, τρέχουμε για έναν ειδικό σκοπό. Φέτος, τρέχουμε για την ζωή. Τρέχουμε στη μνήμη του αγαπητού μας φίλου Μιχάλη Κοφινά που δεν έφυγε ποτέ απ’ τον εαυτό του και ούτε από το μυαλό μας, αλλά και για να στηρίξουμε όλους εκείνους που η ζωή τους άλλαξε απο μία διάγνωση καρκίνου – ασθενείς, φίλους, τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους, – ευαισθητοποίηση σε όλους εκείνους που δεν εφησυχάζονται με προληπτικούς ελέγχους.

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη. Γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου, το 1978 στη Σκιάθο, έζησε σε νεαρή ηλικία για λίγα χρόνια στο Καναδά, επέστρεψε στο νησί μέχρι την ενηλικίωσή του και ύστερα έφυγε στην Αθήνα για το υπόλοιπο της ζωής του. Ο Μιχάλης ενσάρκωσε την αποφασιστικότητα, τον ενθουσιασμό, τη χαρά, τη δύναμη και την αγάπη. Ένας μανιώδης αθλητής σε διάφορους αγώνες (αγώνες δρόμου, νυχτερινούς αγώνες δρόμου, μαραθώνιοι, υπερμαραθώνιοι, κολυμβητικός διάπλους). Λάτρης της θάλασσας και της φύσης, ένας ξεχωριστός φίλος, ένας γιός, ένας αδερφός, ένας σύζυγος. Συλλέγοντας αναμνήσεις και μαθήματα ζωής στην πορεία, ο Μιχάλης, ανέπτυξε ένα πάθος για την περιπέτεια και τη μοναδική ικανότητα να πηδά πρώτος μπροστά σε όλα όσα τον προκαλούσαν. Ο Μιχάλης διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα τον Νοέμβριο του 2017 και μπήκε στη μεγαλύτερη πρόκληση.  Όπως ακριβώς έκανε πάντα, έβαλε τον εαυτό του σε ένα στόχο ζωής και με αποφασιστικότητα και θετικότητα όρμησε και σε αυτήν την πρόκληση. Στα 40 του χρόνια, ο Μιχάλης ήταν μία πραγματική έμπνευση σε αυτό το ταξίδι της ζωής του και πίστευε βαθιά και πραγματικά στο να ζεί στο έπαρκο τη κάθε του μέρα, και αυτό το έκανε μέχρι τις 11 Ιανουαρίου του 2019. Αυτή τη χρονιά, τιμούμε  το θάρρος του, τη δύναμή του, την αξιοπρέπεια του. Φέτος τρέχουμε για την ζωή. Τρέχουμε για να ακυρώσουμε τον καρκίνο.

Στη μνήμη του Μιχάλη και όλων των αγαπημένων προσώπων που πολέμησαν με τον καρκίνο.

Πρός τιμήν αυτών που πολεμούν τώρα, το Skiathos Trail Run θα δωρίσει το 30% των εσόδων εγγραφής του 2023, απο τις επί τόπου εγγραφές, απο τις δωρεές και τις περιστασιακές χορηγίες στο Φλόγα, Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Νόσο. Εάν μπορείτε να υποστηρίξετε τη Φλόγα καλώντας στο 19813, – το κόστος σταθερού τηλεφώνου είναι 2,60 ευρώ η κλήση, και απο κινητό τηλέφωνο 2,48 ευρώ (εκτός απο τον φόρο της κινητής φορολογίας) – επίσης θα υπάρχει και ένα κουτί δωρεών στο Μπούρτζι την ημέρα των Αγώνων. (21/5/2023).

facebook
instagramm
mail
phone